BIM

BIM & 3D Ontwerp

Snel en effectief werken is tegenwoordig een must in de bouw. Daarom wordt er steeds meer gewerkt met 3D BIM modellen. Het is een methode om een gebouw driedimensionaal te ontwerpen en tegelijkertijd alle gebouwelementen unieke kenmerken te geven. Later in het bouwproces kunnen deze kenmerken gebruikt worden voor de voorbereiding van de bouw, tijdens de uitvoering, maar ook in de gebruiksfase van het gebouw. BIM is dus niet alleen een ontwerpmethode, maar in het algemeen een methode om alle gebouwinformatie (hoeveelheden, fabrikant, afmetingen, planning, bouwfasering) in een integraal toegankelijk model te krijgen.

 

 

Voordelen BIM 

BIM kan een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaam ontwerpen. Door continue aanscherping van de Energieprestatienorm is het nuttig om al bij aanvang van het ontwerpproces daglicht-, isolatie- en ventilatieberekeningen te maken. Met een BIM-model kunnen zelfs bij een laag uitwerkingsniveau al vroeg in het ontwerpproces simulaties worden uitgevoerd en berekeningen worden gemaakt.

 

 

Contact

Techcomlight biedt graag ondersteuning en coördinatie bij het implementeren van daglicht in uw BIM model. Voor meer informatie neem contact met ons op.